ΑΡΧΙΚΗ TO ΩΔΕΙΟ ΜΑΣ O ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Εταιρικά Νέα Περισσότερα

 

Newsletter Περισσότερα
ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ CARL ORFF

To Σύστημα ORFF είναι μια μουσικοπαίδαγωγική μέθοδος που στόχο έχει να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και να τα οδηγήσει σε καλλιτεχνικες δραστηριότητες που βασίζονται στο συνδυασμό της μουσικής, της κίνησης και του λόγου.

Το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF,με την καθοδήγηση της Μουσικοπαιδαγωγού είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του μουσικού ταλέντου των μικρών παιδιών. Έχει λειτουργήσει,πέρα από την ουσιαστική παιδαγωγική βάση, και ως φυτώριο παιδιών που είχαν στη συνέχεια σημαντική μουσική εξέλιξη

Το πρόγραμμα της Μουσικοκινητικής βασίζεται στην έμφυτη ανάγκη του παιδιού να εκφραστεί με τη μουσική η οποία συνδυάζεται με την ανάγκη του για παιχνίδι και κίνηση. Σκοπός της μεθόδου είναι το νήπιο μέσα από το μουσικό παιχνίδι, από τη δραματοποίηση παραμυθιών και από τη φωνητική έκφραση, να μάθει μουσική. Πηγές των παιχνιδιών είναι η μουσική και οι ήχοι.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να να παίξει μουσική, να τραγουδήσει, να χορέψει, να εκφραστεί και να δημιουργήσει. Αυτή είναι μια από τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η μουσικοκινητική αγωγή Orff η οποία ξεκίνησε να αναπτύσσεται από τον ίδιο τον Carl Orff έναν αιώνα πριν. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έθεσε τα θεμέλια του Orff-Schulwerk (έργο για σχολεία), μιας βιωματικής προσέγγισης η οποία αξιοποιεί τις τέχνες της μουσικής, του χορού και του λόγου για την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου.

 
 
   
Εμφάνιση 1 έως 2 (από 2 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1